Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Nätti-Jussi ja Eurooppa
20.07.1990, Savon Sanomat
Keskusteluun ETA:an liittymisen reunaehdoista

Nätti-Jussi ja Eurooppa

Seuratessani keskustelua Suomen eurooppalaistumisen ehdoista on erityistä huvittuneisuutta herättänyt huolestuneisuus siitä, että metsiämme ja rantojamme ei saisi luovuttaa vieraan omistukseen.

Muistattehan jutun siitä, kun Pohjanhovin baarissa etelän mies, lantalainen, uhosi, että hänellä sitä on niin paljon rahaa, että hän voisi ostaa koko Lapin läänin - siihen tokaisi lähellä seisoskellut Nätti-Jussi: "Vaan minäpä kun en myy!"

Aivan samalla tavalla on nyt se tilanne, että jos meillä on talous kunnossa eikä velkaa ollenkaan, niin eihän meidän tarvitse myydä mitään kenellekään - ei kypenenkään vertaa Suomen maata!

Mutta jos olemme velkaantuneet korviamme myöten ja lainan antaja käskee maksamaan takaisin, niin maat ja mannuthan on annettava. Sillä ei ulkolainen pankinjohtaja (= saksalainen ja japanilainen) ole yhtä typerä kuin suomalainen kollegansa, että tekisi luottotappioita - ehei!

Olen joskus käyttänyt hieman alatyylistä "yhden reiän periaatetta". "Jos on perse auki on pidettävä turpa kiinni".

Näin se on Euroopassakin. Jos kansantaloutemme on perse-aukinen on suu pidettävä kiinni ja tehtävä niinkuin muut sanovat. Ja luovuttava kaikesta, mikä kelpaa muille. Ei meille taida jäädä kuin kateus ja kansantanhut!

ESKO L√ĄNSIMIES
Kuopio
Hakusanat

ETA
Eurooppa
talous

© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 36958 kpl | Sivun latausaika: 0.002 sek (1.913 ms)