Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Euroopan yhteisö syyllistyy syövän lisäämiseen!
20.11.1990, Suomenmaa
(ei kuvausta)

Euroopan yhteisö syyllistyy syövän lisäämiseen!

Maailman terveysjärjestö (WHO) ja Suomi muiden valtioiden joukossa on sitoutunut vähentämään syövän ilmaantumista "Terveyttä kaikille vuonna 2000" -ohjelmassaan. Myös Euroopan Yhteisö (EY) tukee tätä hanketta noin 50 miljoonalla markalla vuosittain. Lisäksi EY rahoittaa tupakoinnin rajoittamista 35 miljoonalla markalla vuosittain.

Mutta nämä summat ovat lillukan varsia, kun muistetaan, että EY tukee tupakan viljelyä ja tupakkateollisuutta 5 700 miljoonalla markalla vuodessa, eli 15 miljoonalla markalla päivässä! Eikä mukana ole kustannukset, jotka aiheutuvat tupakoinnista johtuvasta 1 300 eurooppalaisen kuolemasta vuoden jokainen päivä.

1980-luvulla EY:n tukema tupakan tuotanto lisääntyi niin, että viime vuonna Italia, Ranska, Saksa, Kreikka ja Espanja tuottivat yhteensä yli 400 miljoonan kiloa tupakkaa. EY parantaa tupakan tuottajalle 15 markan kilohinnan, mutta tupakasta saatava myyntihinta on vain 20 penniä kilolta!

Euroopassa tuotetusta tupakasta vajaat 30 % on laadukasta ja kelpaa eurooppalaiselle kuluttajalle. Loput, eli huonolaatuisin viedään kehitysmaihin ja Itä-Eurooppaan.

Miksi me ihmettelemme Kolumbian huumekartelleiden maihinnousua Eurooppaan? Paljon suurempaa pahaa aiheuttaa Euroopan Yhteisön subventoima tupakkateollisuus kehitysmaiden ihmisille kuin Medellinin mafia eurooppalaisille.

Pieni on suomalaisten maidontuottajien aiheuttama taakka suomalaisille veronmaksajille. Kun Suomi talutetaan korvasta EY:hyn, maksamme nöyrästi tupakkamafian vaatimukset - eikä meiltä edes kysytä. EY-intoilijoille tulee pistää kuolaimia suuhun ja selvittää kaikki yksityiskohdat - myös syöpää lisäävän teollisuuden ja tuotannon tukeminen verovaroilla.

ESKO L√ĄNSIMIES
Ylilääkäri
Kuopio
© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 39685 kpl | Sivun latausaika: 0.003 sek (3.148 ms)