Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

H.T. Kort Amnestyn asialla
15.12.1991, Savon Sanomat
Vastine vanhan kiistakumppanin Amnesty-mollaukseen, hra HTK alkaa paljastua, mukana on sellaista tietoa, jota ei pitäisi olla kuin niillä, joille lähetin HTK:n kirjoituksen, jossa kannnustettiin tappamaan veneiden vandalisoijat.

H. T. Kort Amnestyn asialla

Nimimerkki H T. Kort vaati 13. 12. 91 Amnestya puuttumaan Baltian tasavalloissa nyt ilmenneisiin venäläisen vähemmistön sortotoimiin ja ihmisoikeuksien loukkauksiin. Vanhana Amnesty-aktivistina olen iloinen, että nimimerkki on tullut järkiinsä ja asettunut Amnestyn jalojen päämäärien ja toimien tukijaksi. Ehkäpä H. T. Kort vaatii kuolemanrangaistuksen poistamistakin!

Kun Suomi itsenäistyi 110 vuoden miehityksen jälkeen, tapahtui monia ikäviä ylilyöntejä. Veli nousi veljeä vastaan. Vieläkin urheilijanuorukaiset kuuluvat 1918 eri puolella rintamaa taistelleiden miesten perustamiin urheilun keskusjärjestöihin! Mutta nyt meidän suomalaisten tulee H. T. Kortin jalon esimerkin mukaan ilmoittaa yksimielinen tahtomme, että Eestin, Latvian ja Liettuan hallitusten on taattava kaikille alueidensa asukkaille YK:n julistusten mukaiset ihmisoikeudet kielestä, kansalaisuudesta ja poliittisesta näkemyksestä riippumatta.

Amnestyn toiminta on yli 30 vuoden ajan perustunut huolelliseen asioiden selvitykseen ja viileään tasapuolisuuteen. Jokainen väite on varmistettava, jotta vääriltä syytöksiltä vältytään. Amnestylla ei ole varaa virheisiin. Palautan mieliin, millaista roskaa kansainväliset uutistoimistot välittivät Romaniasta ja Kuwaitista: Romanian joukkosurmat ja Kuwaitin keskosten heitteillejätöt osoittautuivat uutisankoiksi. Myös Jugoslavian sisällissodasta tihkuneet tiedot ovat puutteellisia ja värittyneitä.

Amnesty tulee jatkossakin puuttumaan ihmisoikeuksien loukkauksiin puolueettomasti ja pelkäämättömästi. Olen todella iloinen, että H. T. Kort on tullut mukaan Amnestyn toimintaan.

ESKO L√ĄNSIMIES
Kuopio
© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 39685 kpl | Sivun latausaika: 0.002 sek (1.880 ms)