Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Pankkituen ehdoksi valuuttapelin lopetus
01.10.1992, Savon Sanomat
Pääkirjotussivun puheenvuoro

Pankkituen ehdoksi valuuttapelin lopetus

Päivittäin valtakuntien välisten rajojen yli siirtyy rahavirta, joka vastaa kaikkien valtionpankkien yhteenlaskettuja varoja. Tästä rahamäärästä alle 10 % perustuu todelliseen maksuliikenteeseen ( eli maksua tavarasta, palveluista jne). Yli 90 % rahojen liikkeestä on virtuaalista, kuvitteellista, pankkien valuuttakauppiaiden tietokonepeliä.

Harmaan, likaisen, jopa verisen rahan on helppo soluttautua tuohon mieltä vailla olevaan vellontaan. Yksikään reaalinen kansantalous ei kykene puolustautumaan näiden moraalia vailla olevien markkinavoimien kohdistaessa liekinheittimensä yhteen toisensa perästä. Euroopassa aloitettiin heikoimmasta, eli Suomesta ja on jatkettu Italian. Englannin jne kautta.

Tämän markkinavoiman tarkoituksena on puristaa solidaariset sosiaaliturvajärjestelmät kuoliaaksi, ajaa naiset pois työstä takaisin lieden ja nyrkin väliin, pistää köyhät kyykkyyn. Kilpailukyvyn ja eurokelpoisuuden nimissä ajetaan alas kaikki se, mitä olemme suurella vaivalla ja uhrauksin rakentaneet, mutta mikä (mukamas) on liian kallista.

Eniten kannan murhetta nuorten ajamisesta työttömyyteen ja tulevaisuutta vailla olevaan tilanteeseen. Mutta uudella Euroopalla lienee keino tähän: Kun Suomi on EY/EU:n jäsen, otetaan työttömät suomalaiset nuoret miehet (ja naiset?) EU:n palkka-armeijaan ja viedään heidät esimerkiksi Balkanin vuorille. Siitä meillä on historiassamme jo kokemuksia, sillä jo 1800-luvulla suomalaiset nuoret miehet "kärsivät vilua ja nälkää Balkanin vuorilla taistellessa".

Suomen valtion tulee asettaa pankeille antamansa miljardiavun ehdoksi, että pankki ei tee muuta valuuttakauppaa kuin on välttämätöntä asiakkaiden palvelemiseksi. Kun kaikki valtiot tekisivät samoin, loppuisi tuo tyhjänpäiväinen tietokonepeli. Tämä valuuttapeli on esimerkki siitä, miten hyödyllistä tietoliikennettä ja tietokonetta voidaan käyttää väärin.

ESKO L√ĄNSIMIES
© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 34512 kpl | Sivun latausaika: 0.002 sek (1.754 ms)