Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Ei yritystukea kuljettajillemme
23.01.1994, Savon Sanomat
Huono otsikko SS:ssa. Vetoomus suomalaisille yrityksille olla avustamatta J. Järvilehtoa ja M. Häkkistä formula-autoilussa, mikäli autossa on tupakkatehtaan tarra. Lähetetty lehtiin ja vientiyritysten johtajille.

Ei yritystukea kuljettajillemme

Suomalaisten ilmiömäinen kyky ohjata autoa on jo vuosikymmenien ajan vienyt maatamme autoilusta kiinnostuneen yleisön tietoisuuteen kaikkialla maailmassa. Eräät suomalaiset yritykset aikovat nyt hyödyntää tätä kiinnostusta tukemalla herra K.Rosbergin välityksellä Benetton-tallin kuljettaja Jyrki Järvilehtoa ja Williams-tallin palkkaamaa Mika Häkkistä.

Kummankin tallin taustalla pääsponsorina on joku savukemerkki. Uutisen (HS 18.1.) mukaan Benettonia tukee japanilainen savukkeita valmistava yritys. Tämä selittänee suomalaisten "suosion" Japanissa!

Tupakkateollisuus pyrkii voimakkaasti lisäämään tupakointia erityisesti kehitysmaissa naisten ja koko maailmassa lasten ja nuorten keskuudessa. Tämän seurauksena teollistuneen maailman valistuneimmat ja ostokykyisimmät kuluttajat ovat kääntyneet voimakkaasti tupakkatehtaiden toimintaa vastaan. Hyvää imagoa rakentavan suomalaisen teollisuuden on siksi vältettävä kytkemästä omaa tuotekuvaansa tupakkateollisuuteen. Tämä koskee sekä tuotemerkkejä (Neste, Fazer, Leaf, Nokia jne.) sekä kokonaisia teollisuusaloja (metsäteollisuutemme).

Vetoan hyvin voimakkaasti, että HS:n jutussakin mainitut Neste, Fazer ja metsäteollisuuden yritykset ynnä kaikki muutkin suomalaiset kansainväliset yritykset eivät tue Mika Häkkistä eivätkä Jyrki Järvilehtoa, mikäli heidän ajamiensa autojen kylkiin on kiinnitetty tupakan tuotemerkkejä.

ESKO L√ĄNSIMIES
ylilääkäri, dosentti
Kuopio
© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 29802 kpl | Sivun latausaika: 0.002 sek (1.577 ms)