Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat!
25.03.1994, Savon Sanomat
Vastine Jari Mutan mudanheittoon kolumnistani homoseksuaalisuudesta

Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat!

Suomalainen tautinimikkeistö ei tunne sairautta nimeltä homofilia. Olematonta ei voi hoitaa! Homofobia (=homopelko) on tunnettu sairaus ja siihen saa apua lähimmästä terveyskeskuksesta (esimerkiksi Kuopiosta tai Kaavilta).

Kunnioitettu opettajani, professori Asser Stenbäck arvioi psykiatrian tietoni erinomaisiksi (eximia). Siinä auttoi varmaankin lääkäriopintojeni ohella professori von Wrightille suorittamani psykologian arvosana.

Ihmisen olemusta syvällisesti koskevista asioista julkisuudessa kantaa ottavan pitää tietää mistä puhuu ja lisäksi olla looginen ja rehellinen. Jari Mutan käsitys, että homoseksuelli ei voi olla tieteenharjoittajana rehellinen tutkiessaan seksuaalisuuden biologiaa, on outo. Saman logiikan mukaan hölkästä pitävä lääkäri ei voi saada luotettavia tutkimustuloksia mitatessaan urheilijoiden hapenottokykyä ergometrikokeessa!

Jari Mutan mielipidekirjoituksessaan (SS 20.3.) mainitsemien, seksuaalisuudesta kirjoittaneiden herrojen mielipiteillä on vain mielipiteen arvo. Ainakaan Stenbäck tai Ewalds ei ole kyennyt 25 vuoden aikana julkaisemaan ainuttakaan tieteellisen kritiikin kestänyttä tutkimusraporttia homoseksuaalisuudesta puhumattakaan homoseksuaalisuuden hoidosta (mitä se sitten tarkoittaakaan).

Kumpiko on vaarallisempi rippikoulun valvoja, heteroseksuelli vai homoseksuelli pappi? Seksuaalisuus on ihmisen tärkeä ominaisuus, mutta vain yksi satojen ominaisuuksien joukossa.

ESKO L√ĄNSIMIES
lääkäri, Kuopio


© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 39677 kpl | Sivun latausaika: 0.003 sek (3.426 ms)