Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Mihin unohtui Minnan perintö?
30.04.1994, Savon Sanomat
Kritiikki Snellmaninstituutin paternalistisesta hallituksesta (1+8). Tykkyläinen ja Viitala laittoivat vastineen, asian vierestä tietysti!

Mihin unohtui Minnan perintö?

Kuopion kaupungin veronmaksajat rahoittavat Snellman-instituuttia 200 000 markalla vuosittain. Instituutti tekee arvokasta työtä humanististen ja yhteiskunnallisten tieteiden alueella täydentäen Kuopion yliopiston luonnontieteellis-lääketieteellistä painotteisuutta. Minna Canthin syntymän 150-juhlavuonna on pidetty seminaareja ja julkaistu kirjasia. Mutta Instituutin hallinto on kuitenkin käytännössä edelleen snellmanilais-paternalistinen. Instituutin vuosikokous valitsi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi hallituksen, jossa on kahdeksan miestä, mutta vain yksi nainen. Osallistuin kaupungin virallisena edustajana kokoukseen, mutta "naisasiamiehenä" esittämäni arvostelu ei johtanut mihinkään.

Toivottavasti viimeistään parin vuoden kuluttua Kuopion kaupungista, Pohjois-Savon liitosta ja Kuopion Yliopistosta löytyy 3-4 pätevää naista, jotta Minna Canthin upea perinne jatkuisi tässä kaupungissa.

ESKO L√ĄNSIMIES
Kuopio
© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 39685 kpl | Sivun latausaika: 0.002 sek (1.564 ms)