Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Jukka Uschanoff, Vapaa-ajan lautakunta, Kuopio
23.08.1995, Viikko-Savo
Toimitus pisti palstalleen J.U:lle lähettämäni kirjeen. Tarkoitukseni oli maanitella toimitus esim. haastattelemaan JU:a

Jukka Uschanoff Vapaa-ajan lautakunta Kuopio

Tervehdys! Kävin mäkihyppykilpailussa Puijolla männäviikolla - oli jo vuosikymmeniä kulunutkin edellisestä kerrasta. Itse kilpailusta ja Puijon urheilualueen kehittämisestä mieleeni nousseet ajatukset otettakoon esiin toisella kerralla. Nyt haluan kiinnittää huomiosi seuraavaan asiaan:

Osa kisa-alueen järjestysmiehistä ja muusta kisoista vastaavasta (pääosin vapaaehtoisesta) henkilökunnasta ei käyttäytynyt urheilun henkeen sopivalla tavalla. He tupakoivat toimessaan! Ei näytä hyvältä, kun urheilukisojen portilla lippuja tarkastava henkilö roikottaa savuketta suupielessään!

Jukka hyvä!

Urheilu- ja vapaa-ajantoiminnassa vapaaehtoiset valmentajat, valvojat, johtajat jne. tekevät arvokasta työtä. Mutta he ovat myös mukaan tulevien ja mukana olevien nuorten toimintamalleja. Nykyisin valitettavan moni perhe on ns. vajaaperhe eli sieltä puuttuu yleensä isä. Poikien kasvun edellyttämä mallioppiminen tapahtuu siis koulussa tai vapaa-ajan harrastuksissa. Ei ole yhdentekevää, miten nämä mallit suhtautuvat esimerkiksi tupakointiin.

On aika turhaa kannustaa nuoria liikunnan tai muiden hyvien harrastusten pariin, jos siihen liittyy virheellinen tupakointivalistus. Terveiden elämäntapojen kouluttaja, joka itse tupakoi, on irvokas!

Toivon, että Sinä ja verovaroin tuettavien järjestöjen johtajat sekä mahdollisesti Vapaa-ajanlautakunta käytte asiasta keskustelun. Sellainen ihminen, joka ei kykene hallitsemaan iiseään tupakoinnin suhteen, ei ole oikea henkilöä opastamaan nuorta terveen elämän oppimisessa!

Istumakatsomot ulkoilma-areenoilla (Vänäri, Puijon mäkimonttu jne.) tulee saada savuttomiksi.

Jalkapallo- ja muiden pallopelien valmentajat ja huoltajat eivät saa tupakoida pelien aikana pelaaja-aitiossa. Kaupunki voi asettaa tämän ehdon luovuttaessaan omistamansa kentät kilpailutoiminnan näyttämöksi.

Kuopiossa 22.8.1995
ESKO L√ĄNSIMIES
Kuopio


© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 29801 kpl | Sivun latausaika: 0.001 sek (1.253 ms)