Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Katukaljoittelun on loputtava
16.09.1995, Savon Sanomat (& M-L. Puputti)
Uudistetun järjestyssäännön haittavaikkutuksista

Katukaljoittelun on loputtava!

Kuopion kaupungin järjestyssäännön uudistamistyönoikeana pyrkimyksenä oli poistaa turhat ja tarpeettomat kiellot. Tällaisiksi turhanaikaisiksi voisi luokitella tyyppiä "älä astu nurmikolle " olevat kiellot. Euroopan unioniin liittymisen myötä uusittiin myös alkoholilakiamme. Alkoholin juomista julkisilla paikoilla ei enää säädellä laissa, vaan kunnat voivatantaa määräyksiä tästä omissa järjestyssäännöissään. Rajoituksien poistaminen ja ihmisten oman vapauden ja vastuun lisääminen on tavoitteemme.

Mutta ilmeisesti Kuopion uudessa järjestyssäännössä alkoholin käytön salliminen julkisilla paikoilla oli virhe. Me allekirjoittaneet olimme kaupunginvaltuustossa tätä yksimielistä päätöstä tekemässä, sen nöyrästi myönnämme. Hyvää tarkoittaen päätettiin sallia julkisella paikalla tapahtuva kaljoittelu ja viinittely. Kutta kukapa olisi arvannut, että seurauksena on ollut päättyneen kesän aikana koko keskisen kaupunkialueemme muuttuminen kaljoittelu- ja kossuttelupaikaksi?!

Erityisen huolestuneita olemme nuorison villiintyneestä ryhmäjuopottelusta viikonloppuisin. Ilmeisesti tarvitsemme jonkinlaista ohjaavaa normistoa sen lisäksi, että nuorisolle tarjotaan toimitiloja ja ohjausta vaihtoehtoisia ja terveellisempiä harrastuksia ja kokoontumisia varten. Tulemme tekemään valtuustoaloitteen, jossa pyydämme lähinnä Sosiaali- ja terveysvirastoa selvittämään, onko mahdollista määritellä julkijuopottelun ja tilapäisen vappuun ja vastaaviin karnevaaleihin liittyvän lasinkallistuksen välinen raja. Turvattomuuden tunne keskikaupungilla asuvien ja asioivien parissa on lisääntynyt sakeissa tapahtuvan avoimen alkoholinkäytön myötä.

MARJA-LEENA PUPUTTI
ESKO L√ĄNSIMIES
Kaupunginvaltuusto (kesk.)
© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 36864 kpl | Sivun latausaika: 0.001 sek (1.195 ms)