Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Raamattu ei ole Suomen lakikirja
23.03.1996, Savon Sanomat
Homoseksuaalien parisuhteen rekisteröimisoikeus

Raamattu ei ole Suomen lakikirja

Homosuhteiden laillistamista vastustavat kansalaiset ovat käyttäneet monenlaisia perusteita. Tarkastelen seuraavassa kristinuskosta tai Raamatusta nousevia perusteita. Perusteluja on löydetty sekä vanhan että uuden testamentin puolelta. Ajatuksen kulku on ollut, että koska Raamattu nimenomaan ja ehdottomasti kieltää syntinä tai Jumalan sanomaksi väitettynä kieltona kahden miehen välisen seksuaalisen kanssakäymisen, niin nyt, yli 2000 vuotta myöhemmin Suomessa on kiellettävä kahden naisen ja kahden miehen välisen liiton laillistaminen.

Mikäli parisuhteen laillistamisen kielto perustellaan raamatullisesti, on näiden fundamentaalisten fanaatikkokristittyjen vaadittava myös kaikkien miesten ympärileikkausta, tapettava teuraseläimet ilman tainnutusta, kiellettävä sikojen kasvatus ja käyttö ravintona ja reväistävä silmä sellaiselta, joka irstaasti katsoo lähimmäistään ("jos silmäsi sinua viettelee.."). Joko Raamattu on Suomen lakikirja tai sitten ei, ei siitä valita sellaista, mikä sattuu sopimaan asianomaisen pirtaan ja kotikasvatukseen.

Eikö maailma ole jo saanut kyllältänsä uskonnon perusteella tehtävistä hirmuteoista? Hitler etsi ja löysi hirmutekojensa eettiset perusteet Lutherin kirjoituksista. Venäjän ja Ukrainan pogromit tehtiin ortodoksipappien heilutellessa lippujaan ja pari vuotta sitten Rooman kirkon kouluttamat papit teurastivat Ruandassa sadoittain kirkoista turvaa etsineitä tutsi-lapsia.

Maailmassa on puutetta rakkaudesta. Jos ketkä tahansa ihmiset rakastavat toisiaan ja haluavat osoittaa pysyvän ja virallisen liittonsa avulla, niin eikö siitä ole jo enempi hyötyä kuin haittaa? Suomessa joka toinen heteroliitto päättyy eroon ja perheväkivallan uhrina kuolee enemmän naisia, kuin koskaan historiamme aikana. Meidän tulee pikemminkin iloita jokaisesta aidosta rakkausliitosta. On aivan turha pinnistellä mielikuvitustamme siitä, miten lähimmäisemme osoittavat tai ovat osoittamatta hellyyttä toisilleen. Alkoipa ihmissuhde vaikka eroottisesta rakkaudesta, pysyväksi ja kestäväksi parisuhteeksi se muodostuu vain agapen kautta. Meillä on todellakin tärkeämpiä ongelmia kuin homosuhteiden laillistaminen, joten annetaan laillistamisen tapahtua ja keskitytään todellisten ongelmien hoitamiseen.

ESKO L√ĄNSIMIES
Kuopio
© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 38794 kpl | Sivun latausaika: 0.004 sek (3.676 ms)