Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Kuopion 215-vuotisjuhlallisuudet, miksi kirkkotilaisuudet?
04.03.1997, Savon Sanomat
Kritiikki KH:lle toimivaltuutensa ylityksestä. Useita kriittisiä kirjoituksia, mm. Lepolan kolumni

Kuopion 215 -vuotisjuhlallisuudet, miksi kirkkotilaisuudet?

Kuopion kaupunginhallitus on yksimielisesti päättänyt, että kaupungin toisen perustamisen 215-vuotisjuhlallisuuksiin kuuluu juhlajumalanpalvelukset protestanttisessa ja ortodoksisessa kirkossa. Kh, edelleen yksimielisesti "toivoi kaupunginvaltuuston jäsenten, muiden luottamushenkilöiden ja kaupungin palveluksessa olevien osallistuvan runsaslukuisesti molempiin juhlajumalanpalveluksiin".

Vaikka Suomessa valtio ja kaksi "kansankirkkoa" ovatkin löyhässä sidoksissa toisiinsa, ei kuntalaki, ainakaan kaupunginjohtaja Kauko Heurun ansiokkaan selityksen mukaan, mitenkään ole sidoksissa uskontoon. En ymmärrä, miksi Kuopion kaupungin toimintoja tulisi kytkeä tunnustuksellisiin oppijärjestelmiin. Varsinkaan nyt, kun Eurooppaa raatelevat eri uskontojen välisistä riidoista kumpuavat taistelut ja kriisit (Bosnia, Irlanti, Tshetshenia, Ukraina jne.).

Miksi kaupunginhallitus ei kehoittanut osallistumaan muslimien, shamanistien, skientologien, steinerilaisten ja muiden menoihin? Entä me suurin vähemmistö, uskonnottomat?

Suomessa vallitsee uskonnonvapaus, se merkitsee ainakin minulle mahdollisuutta vapauteen uskonnosta. Kunnallinen toiminta on meidän yhteisten asioidemme hoitoa mahdollisimman hyvin kaikkien niiden yhteistä hyvää edistävien arvojen pohjalta, jotka tässä yhteiskunnassa vallitsevat. Mielestäni kaupunginhallitus on ylittänyt toimivaltansa rajat tehdessään päätöksen uskonnollisten tilaisuuksien kytkemisestä täysin "maallisen" yhteisön juhlaan.

ESKO L√ĄNSIMIES
kaupunginvaltuuston jäsen (kesk. )
Hakusanat

Kuopio
uskonto

© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 36493 kpl | Sivun latausaika: 0.003 sek (3.053 ms)