Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Mutaisia ajatuksia
25.09.1997, Savon Sanomat
Vastine Jari Mutan homot, pedofiilit ja alkoholistit rinnastavaan kirjoitukseen

Mutaisia ajatuksia

Eräs Suomen tunnetuimmista homofobiaa sairastavista kansalaisista on taas (SS 21.9.1997) paljastanut ajatuksiensa ja logiikkansa sotkuisuutta.

Hän rinnastaa kahden vastuisen aikuisen rakkaussuhteen pedofiilin ja lapsen väliseen alisteiseen rikossuhteeseen.

Ei niitä voi rinnastaa. Pedofilia on yhteiskunnan perusarvoja rusentava rikos, homoseksuaalisuus on eräs muoto ihmissuhteiden ja rakkauden laajassa kirjossa.

Kirjoituksensa lopussa Jari Muta leipoo uskomattoman ajatusmössön verratessaan homojen tunne-elämän "vammaisuutta" alkoholistien tunne-elämän vammaisuuteen.

Homoseksuaalisuus ei ole kansainvälisen tautiluettelon mukaan sairaus. Alkoholismi sensijaan on riippuvuussairaus, jolle on altistavia, myötävaikuttavia tekijöitä, oireita ja seuraamuksia, seuraamuksia potilaalle itselleen ja kaikille, jotka joutuvat hänen vaikutuspiiriinsä (rattijuoppous jne.).

On peräti valitettavaa (käyttääkseni presidentillistä sanontaa), jos itsenäisten, vastuullisten ihmisten välisiä suhteita aletaan mitata niin alkeellista tietämystä ja ajattelun logiikkaa käyttäen kuin jumaluusopin kandidaatti Muta tekee. Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan on syytä tarkastella opetusmenetelmiään, jos sieltä valmistuu noin "epä-akateemisia" seurakuntien palvelijoita.

ESKO L√ĄNSIMIES
© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 35411 kpl | Sivun latausaika: 0.001 sek (1.483 ms)