Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Nyrkkeily on kiellettävä
24.06.1998, Savon Sanomat
BMJ:n artikkelin pohjalta tehty kesäjuttu. Useita vastineita

Nyrkkeily on kiellettävä

Nyrkkeily on harrastajalleen vaarallista (BMJ 13.6.1998). Lääkäreiden ammattijärjestöt ja tieteelliset yhdistykset meillä ja muualla ovat toimineet nyrkkeilyn täydellisen kiellon puolesta. Lääkäreiden toimintaa säätelevä lainsäädäntö kieltää osallistumasta ammatinharjoittajana sellaisiin toimiin, josta on selvää vaaraa hänen vastuullaan oleville ihmisille. Siksi lääkäreiden tulisikin kieltäytyä osallistumasta nyrkkeilyotteluihin toimitsijana (kilpailun lääkärinä).

Ihmiseen kajoaminen hänen suostumuksellaan hyvää tarkoittaen (kirurginen toimenpide) on sallittua ja laillista. Kaikkinainen muu kajoaminen on kiellettyä ja laitonta. Nyrkkeilyssä tarkoituksena on iskeä toista ihmistä useammin, kuin toinen ehtii iskeä takaisin. Tällainen toiminta ei voi olla legitiimiä.

Nyrkkeilyn lopettaminen ei vaadi erillistä lakia, koska toiminta sinällään on rikoslain alaista toimintaa ja siis yleisen syyttäjän toimivallan piirissä. Jos juristit ja poliisit eivät kykene (halua?) lopettaa nyrkkeilyä meillä, lääkärit voisivat sen tehdä kieltäytymällä osallistumasta toimitsijana nyrkkeilytapahtumiin.

Perheväkivallan yleisin toteuttamistapa on nyrkillä lyöminen. Siksi naisten uudeksi muotiharrastukseksi väitetty varjonyrkkeily on irvokasta. Yhtä hyvin naiset voisivat harrastaa varjoraiskausta.

ESKO L√ĄNSIMIES
Kuopio
esko.lansimies@kuopio.pp.fi
Hakusanat

nyrkkeily
urheilu

© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 34908 kpl | Sivun latausaika: 0.004 sek (4.499 ms)