Etusivu   Esittely   Julkaisuluettelo   Artikkelit   Palaute  

Artikkelit

Kiitos pääkirjoituksesta
05.02.1999, Savon Sanomat
Pääkirjoituksessa käsiteltiin kuolemanrangaistusta asiallisessa hengessä

Kiitos pääkirjoituksesta!

Olen silloin tällöin arvostellut kärkevästikin pääkirjoitustoimittajien kakkossivun juttuja. Nyt on varaa kiitoksille.

Torstain (4.2.) pääkirjoitus käsitteli kuolemanrangaistusta. Kuolemanrangaistus ei todellakaan ole nykyaikaan sopiva tapa hoitaa ihmisoikeusasioita, tasa-arvo-ongelmia, työttömyyttä, toisinajattelijoita, seksuaalisia vähemmistöjä jne. Näin valitettavan usein tapahtuu.

Pääkirjoitus viittasi vain yhdellä lauseella Yhdysvaltoihin. Viime vuosina tilanne Venäjällä on ollut parempi, kuin Yhdysvalloissa. Venäjällä kuolemanrangaistuksia ei ole pantu täytäntöön vuoden 1996 jälkeen, sensijaan Yhdysvalloissa teloituksia toteutetaan viikottain.

Yhdysvallat on ns. demokraattisista valtioista ainoa, mikä ei ole allekirjoittanut YK:n lasten oikeuksien julistusta. Niinpä siellä on voitu ilman kansainvälisten sopimusten rikkomista tappaa alaikäisiä lapsia, vajaamielisiä jne.

Asenteet teloituksia kohtaan ovat nopeasti muuttuneet suopeiksi myös meillä Suomessa. Yliopisto-opiskelijoiden parissa jopa lähes puolet haluaisi kuolemanrangaistuksen palauttamista Suomeen.

Olen syvästi huolissani tästä suuntauksesta ja siksi on tervehdittävä suurella mielihyvällä Savon Sanomien pääkirjoitusta.

Esko Länsimies
Kuopio
© Esko Lšnsimies | KšvijŲitš 38794 kpl | Sivun latausaika: 0.001 sek (1.372 ms)